Team

De redactie van Vrouwen die Fietsen bestaat logischerwijs uit vrouwen die fietsen. Met heel veel plezier schrijven wij content voor dit platform: van materiaal- tot kledingtips en van de nieuwste gadgets tot de beste appeltaart voor onderweg. We hopen hiermee zoveel mogelijk vrouwen te inspireren en te motiveren om ook op de fiets te stappen.

Japke Janneke (eigenaar)

Mijn naam is Japke, ik ben 29 jaar en oprichtster van dit platform. Wielrennen is, naast hardlopen, al jarenlang een hele grote passie. Ik vergelijk een fietstochtje altijd met een hele korte vakantie. Het geeft zoveel rust in mijn hoofd, ik geniet van de natuur en na afloop voel ik me heel voldaan. Heerlijk!

Dit platform heb ik opgericht om vrouwen die fietsen te motiveren en te inspireren. Wielrennen wordt gelukkig door steeds meer vrouwen ontdekt, maar de drempel kan wel wat hoger zijn. Door veel tips, verhalen en ervaringen te delen, hoop ik dat nog meer vrouwen enthousiast worden over deze prachtige sport.

Iris Dijkstra

Mijn naam is Iris Dijkstra, 24 jaar en woon inmiddels al 6 jaar in Amsterdam. Op dit moment ben ik afgestudeerd bewegings-wetenschapper, werkzaam als trainer bij Wattworks (bij een fantastische sportlocatie voor indoor fietstrainingen) en co-founder van SmartPaddle NL.   

Mijn passie voor de fiets is groots. Als ukkie van 14 begon ik met triathlon en raakte ik met name verslaafd aan het vrijheidsgevoel en de avonturen op de fiets en tijdens het hardlopen. In 2019 behaalde ik mijn sportieve hoogtepunt door op mijn debuut brons te veroveren op het Europees Kampioenschap halve triathlon. Met deze prestatie kwalificeerde ik mij voor de Wereldkampioenschappen die overigens minder goed uitpakte. Recent besloot ik om mijn triathlon-ambities te verruilen voor mijn hardloopdoelen waarbij in de voorbereiding veel fietskilometers op het menu zullen staan! 

Samen met het team van Vrouwendiefietsen hoop ik jullie te inspireren om vaker op avontuur te gaan en de fiets op te springen (of stappen)!

Margot Rombouts

Hi, ik ben Margot (31 jaar) en woon samen met mijn vriend Hans in de buurt van Breda. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als jurist in het sociale domein. Sporten (met name hardlopen en fietsen) is al lange tijd een belangrijk onderdeel in mijn leven. Eigenlijk moet ik zeggen ‘ons leven’, want sporten doe ik veelal samen met mijn vriend. 

Mijn eerste racefiets kocht ik op 16-jarige leeftijd. De eerste 10 jaar na de aanschaf van mijn racefiets was ik een echte mooi weer fietser. Fietsen op vakantie in de bergen vond ik heerlijk, maar dat deed ik voornamelijk op mijn hardloopconditie. De laatste drie jaar ben ik intensiever gaan fietsen en heb ik er veel plezier in gekregen. 

Ik fiets kort gezegd omdat ik er gelukkig van word. Fietsen maakt mijn hoofd leeg, terwijl ik geniet van de rust en de omgeving. Daarnaast vind ik het heerlijk om mijzelf doelen te stellen en te blijven uitdagen. Tegelijkertijd ben ik een echte bourgondiër en zijn de calorieën die worden verbrand een fijne bijkomstigheid. Fietsen in de bergen doe ik het liefst. Ik houd van de prachtige vergezichten tijdens het fietsen en het afzien bergop om vervolgens met een voldaan gevoel een koud biertje te drinken. Dat zijn echt mijn geluksmomenten! Ik hoop met mijn artikelen fietsende vrouwen te enthousiasmeren en te motiveren om ook op de fiets te springen!

Mirte Gratama

Ik ben Mirte Gratama, 25 jaar en kom uit een klein dorpje onder Zwolle. Naast de uurtjes die ik graag op mijn racefiets doorbreng, werk ik als freelance tekstschrijver en cycle instructeur. Werken doe ik bewust niet fulltime, omdat ik anders niet genoeg tijd overhoud voor al het andere dat ik ook leuk en belangrijk vind om te doen. Vrienden en familie noemen mij een heuse fitgirl. Zelf heb ik het niet zo met die stempel, maar het typeert mij denk ik wel op de juiste manier. Sporten is namelijk echt mijn ding. Wielrennen, crossfit, high intensity workouts, spinning, tennis en yoga (maar niet te lang en te vaak, anders val ik in slaap) vind ik heerlijk om te doen. Het één doe ik vaker dan het ander, maar dat maakt de sport er niet minder leuk op. Bewegen doe ik voor mijn plezier én uiteraard om fit en gezond te blijven. Hoe mijn liefde voor het wielrennen is ontstaan, vertel ik graag in mijn eerste artikel voor ‘Vrouwen die Fietsen’. Houd ons dus in de gaten, want er volgen nog heel veel leuke blogs, columns, foto’s en andere toffe fiets content! 

Femke van de Water

Mijn naam is Femke, 23 jaar, en ben op dit moment bezig met de laatste loodjes van mijn Master (Fiscale Economie). Ik ben opgegroeid in de Betuwe, tussen de dijken, rivieren en fruitbomen, maar woon nu inmiddels bijna zes jaar in Rotterdam. Ik ben enthousiaste sporter met passie voor triathlon en wielrennen. Deze passie deel ik graag met anderen!

Fietsen zit er van jongs af aan al ingebakken. Mijn vader is een fanatieke amateur wielrenner die met zijn vriendengroep al sinds jaar en dag om het jaar op pad gaat naar de Alpen, Pyreneeën en Dolomieten om gezamenlijk een mooie tocht te fietsen. Hoewel ik eerst als kind op de camping stond, gaan ik (en andere zoons en dochters) nu mee op pad. Ik fietste vroeger altijd al naar de middelbare school, maar in 2013 ben ik begonnen met wielrennen om mee te doen aan de lokale triathlon. In de afgelopen jaren is het fietsen serieuzer geworden met toertochtjes en tripjes naar de Alpen en Pyreneeën. Verder fiets ik veel voor triathlon. Ik ben actief in de teamcompetitie en doe daarnaast zelf ook wedstrijden van sprint tot de middellange afstand. Hoewel de kick van triathlon geweldig is, blijft fietsen mijn favoriete onderdeel. Uiteindelijk ben ik simpelweg een liefhebber van de fiets en gebruik ik het voor quality time met familie en vrienden, om mijn hoofd leeg maken en om fit te blijven!

Sharon Geurts

Yes! Een van de vrouwen die mag aansluiten bij vrouwen die fietsen ben ik! Zo leuk om me nu aan jullie voor te kunnen stellen maar ook best lastig, want wat is leuk om te delen over mezelf?

Nou goed, ik ben Sharon Geurts 26 jaar en woon sinds 2,5 jaar met veel plezier in het prachtige Haarlem. Ik werk in Amsterdam en zoals je waarschijnlijk al verwacht is mijn hobby wielrennen, naast wielrennen ga ik ook graag de deur uit voor een rondje hardlopen. Dat sportieve, dat was lang niet altijd zo. Als kind was ik absoluut niet zo sportief, ooit heb ik een blauwe maandag volleybal gespeeld en zelfs bij de gymlessen zat ik vaak liever op de bank dan dat ik mee deed. Vijf jaar geleden ben ik gestart met hardlopen en al snel volgde het wielrennen. Sport is voor mij een echte hobby, plezier en ontspanning zijn voor mij dan ook belangrijker dan de beste tijden neer zetten.

Maartje van Gestel

Mijn naam is Maartje van Gestel en ik fiets mijn rondjes in het zuiden van het land. In 2011 stapte ik voor het eerst op een racefiets. Na twee jaar als ‘goed weer fietser’ besloot ik bij het vrouwenpeloton aan te sluiten. Ik reed twee jaar wegwedstrijden en ging vanaf 2016 daarbij ook zwemmen en hardlopen. Mijn passie voor triatlon was geboren.

Ik vind fietsen in de natuur heerlijk, maar het fysieke en meer technische gedeelte spreken mij ook heel erg aan. Als sportvoedingsconsulent en sportfysiotherapeut ben ik dagelijks bezig met het verbeteren van (fiets)prestaties. Ik hoop mijn kennis en enthousiasme voor het fietsen met jullie te kunnen delen.

Milou Peeters

Hi! Ik ben Milou, 30 jaar en na 11 jaar in Amsterdam te hebben gewoond, ben ik nu weer even back to mijn Brabantse roots. De meeste fietskilometers heb ik toch wel rondom Amsterdam gemaakt dus de Ronde Hoep is bekend terrein!

Ik ben twee jaar geleden begonnen met wielrennen, omdat ik door een knieblessure niet meer mocht hardlopen én omdat ik al aardig was aangestoken door veel enthousiaste fietsvriendinnetjes. Ik vind het heerlijk om buiten (in de natuur) te sporten, mezelf uit te dagen om net even iets sneller, harder of verder te gaan en om op de fiets Nederland te ontdekken. En het állerleukste is dan om onderweg op zoek te gaan naar de lekkerste appeltaart en koffie en te genieten van een welverdiende stop tijdens een mooie tocht. Mijn letterlijke en figuurlijke wielren-hoogtepunt so far? Met 17 fietsvrienden Luik-Bastenaken-Luik volbrengen!