Voorbereiden op een nieuw fietsseizoen: hier moet je op letten!

Voorbereiden op een nieuw fietsseizoen: hier moet je op letten!

Misschien heb je heel fanatiek de hele winter doorgefietst, maar het kan ook zijn dat je jouw racemonster een paar maanden in de schuur hebt laten staan. Wat het ook is: een nieuw fietsseizoen is nu wel echt begonnen. Hoewel er af en toe nog sneeuw en hagel uit de lucht lijkt te komen, kan het alleen maar warmer en zonniger worden. Voorbereiden op een nieuw fietsseizoen: hoe doe je dat? Vandaag geven we een aantal tips!

Wij zijn er in ieder geval meer dan klaar voor! Echter hadden we eigenlijk onze plannen voor dit jaar al met jullie willen delen. Helaas zorgt corona nog steeds voor iets minder mogelijkheden. We kunnen in ieder geval beloven dat er richting de zomer toffe dingen aankomen. Daar willen we jullie graag van op de hoogte houden. Ook zijn we online achter de schermen bezig met een heel tof project. Dus stay tunes!

Maar hoe bereid jij je nou goed voor op dit fietsseizoen? Natuurlijk kun je gewoon je fiets uit de schuur halen en een ritje gaan maken, maar toch zijn er een aantal fijne tips die je wellicht kunnen helpen.

Check je fiets

Of beter gezegd: laat je fiets checken bij een fietsenzaak. Het is aan te raden om je fiets minstens ieder seizoen even goed te laten nakijken. Zijn je banden nog goed? Hoe staat het met je ketting? Kunnen je remblokjes nog een tijdje mee? Zijn alle schroefjes goed aangedraaid? Als je alles weer even goed laat afstellen, als een soort APK, kom je onderweg niet voor verrassingen te staan.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je dit jaar echt voor een nieuw exemplaar wilt gaan, omdat je overtuigd bent dat fietsen bij je past. Of misschien ben je gewoon toe aan een ander model. Op dit moment, door corona, is het best lastig om aan een nieuwe fiets te komen. Toch is het begin van het fietsseizoen ook een moment om je tweedehands fiets te scoren. Een goed moment om Marktplaats, maar ook de regionale fietsenzaak goed in de gaten te houden.

Kleding

Ook kun je een kijkje nemen in je kledingkast. Hoe is je fietskleding eraan toe? Heb je alle items in huis? Of wil je dit jaar investeren in een broek met een goed zeem? Denk ook aan je helm en fietsschoenen. Zijn deze nog helemaal in orde?

Bepaal je doel

Voorbereiden op een nieuw fietsseizoen doe je ook door te bedenken waar of wat je graag zou willen fietsen dit seizoen. Staat er een toffe rit op je bucketlist? Wil je een bepaald trainingsdoel gaan bereiken? Hierin kunnen wij, als Vrouwen die Fietsen, zeker ook wat betekenen. Er komen richting de zomer een aantal evenementen aan waarvoor je ook zeker lekker aan de slag kunt gaan met trainen. Daarover dus later meer. Natuurlijk kun je zelf alvast nadenken over leuke ritten.

Samen of alleen?

Op dit moment is alleen fietsen misschien nog altijd beter dan samen, maar wij verwachten dat er straks toch echt wel weer fietsgroepjes op pad gaan. Heb je ook behoefte om meer samen te gaan fietsen? Dan kun je je gaan oriënteren op wat fietsgroepjes in jouw regio. Ook hierin zullen wij komend seizoen wat willen faciliteren. Stuur ons dus gerust een berichtje als wij je hierin mogen adviseren.

Geniet

Tot slot is het natuurlijk het belangrijkste om te genieten van die eerste ritten. Als je een hele winter minder hebt gefietst, voelt het misschien weer wat onwennig. Dat wordt gauw genoeg weer vertrouwd! Geniet dus vooral van het buiten zijn en van de mooie omgeving en deel vooral jouw ritjes in onze Strava Club of op Instagram en tag ons @vrouwendiefietsen.

Wat doe jij qua voorbereiden op een nieuw fietsseizoen? Ben je alweer gestart met fietsen? Of wacht je nog op iets warmer weer?

Tekst: Japke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *