Wat doet het team van VDF in de wintermaanden? Sharon & Femke

Wat doet het team van VDF in de wintermaanden? Sharon & Femke

Volgende week gaat het weer vriezen hoor ik net op de radio. De tijd van meerdere laagjes, thermokleding en overschoenen is echt aangebroken. Maar dat weerhoudt de dames van VDF niet hoor. Wij blijven ook in de wintermaanden lekker actief, zo heb je eerder al kunnen lezen. De één fanatieker dan de ander, maar stil zitten doen wij zeker niet. In dit laatste artikel lees je het verhaal van Sharon en Femke. 

SHARON

HOE ZAG JOUW AFGELOPEN WIELERSEIZOEN ERUIT? HOOGTEPUNTEN?

Afgelopen wielerseizoen heb ik redelijk wat fietsuren kunnen maken. Door het vele thuiswerken en de minimale reistijd was er ook doordeweeks vaak voldoende tijd om nog even de fiets op te gaan. Op deze manier heb ik kunnen genieten van de prachtige omgeving van Haarlem. De donkere dagen zijn pas net aangebroken, maar ik kijk nu alweer uit naar de lange zomerse dagen waarbij ik na werktijd nog een mooie rit kan maken. Naast de vele solo ritten hebben we met het team van vrouwen die fietsen de Rapha w100 gefietst, een ontzettend leuke dag met een mooi en afwisselend parcours. 

HOE ZIEN JOUW WINTERMAANDEN ERUIT? GAAT JE FIETS DE SCHUUR IN OF RUIL JE ‘M IN VOOR DE MTB/ANDERE SPORT?

Naast fietsen ga ik ook graag de deur uit voor een rondje hardlopen. Zeker doordeweeks zal ik in de winter wat meer hardlopen. In de weekenden probeer ik wanneer de weersomstandigheden het toelaten ook zeker nog een ronde te maken op de racefiets. Daarnaast heb ik afgelopen zomer kennis kunnen maken met Wattworks tijdens het vrouwen die fietsen evenement, dus ook bij Wattworks zal ik de komende tijd te vinden zijn voor wat indoor ritten.

JOUW TIP OM SPORTIEF/FIT DE WINTER DOOR TE KOMEN?

Probeer in beweging te blijven. Wil je de fiets op? Zorg voor warme kleding en maak je rondes wellicht wat korter. Kies je ervoor om je fiets in de schuur te laten staan focus je dan op andere beweging maak bijvoorbeeld een fijne wandeling of focus je op krachttraining.  

FEMKE

HOE ZAG JOUW AFGELOPEN WIELERSEIZOEN ERUIT? HOOGTEPUNTEN?

Deze zomer zijn we onwijs verwend met het mooi weer wat we hebben gehad. Ik was net afgestudeerd en had nog wat vrije tijd voordat ik full time ging werken. Van die combi heb ik goed gebruik gemaakt. Natuurlijk ben ik veel solo op pad gegaan, maar ook zeker met maatjes uit Rotterdam, trainingsbuddies van triatlon en met mijn pa. Ik heb verschillende uitstapjes gemaakt naar Limburg, de Ardennen en Vlaanderen, voor mij allemaal nieuwe plekken en waanzinnig om te fietsen. Fietsen in Vlaanderen is toch wel één van de hoogtepunten, alles daar ademt fietsen en dat maakt het extra tof om alle klimmen en kasseistroken van de de Ronde van Vlaanderen te fietsen. Daarnaast waren W100 met VdF en de monsterrit van 200+ kilometer (van Rijswijk (NB) naar Rijswijk (ZH) naar Rijswijk (GE)) absolute hoogtepunten! Hopelijk kan ik volgend jaar een tripje plannen naar de Alpen of Pyreneeën, in ieder geval al veel zin in het voorjaar!

HOE ZIEN JOUW WINTERMAANDEN ERUIT? GAAT JE FIETS DE SCHUUR IN OF RUIL JE ‘M IN VOOR DE MTB/ANDERE SPORT?

In het voorjaar heb ik (uit angst voor de lockdown) een tacx gekocht. Met het mooie weer in het voorjaar en de zomer heb ik deze niet gebruikt, want er gaat niks boven buiten fietsen. Inmiddels heb ik de tacx afgestoft en ben ik voornemens om mijn fietsconditie op peil te houden door te gaan zwiften. Ik ben nog niet 100% overtuigd, maar volgens fanatieke indoor fietsers moet ik daar gewoon even doorheen. Verder is de winter een ideaal moment om het hardlopen iets op te schroeven – dat kan makkelijker als het donker is en je kan je goed kleden op mindere weersomstandigheden. Als ontspanning en tegenhanger van hardlopen hoop ik binnenkort het zwemmen weer op te pakken (als de zwembaden weer open kunnen). 

JOUW TIP OM SPORTIEF/FIT DE WINTER DOOR TE KOMEN?

De afgelopen maand heb ik even afgeschakeld, wel sporten, maar vooral doen waar ik zin in heb. Dat geeft de ruimte om even wat anders te proberen, ik ben bijvoorbeeld wat verschillende sportklasjes gaan uitproberen. Door even wat anders te doen geef ik mezelf ook wat ruimte om na te denken over nieuwe plannen en doelen voor volgend jaar. 

Het stellen van nieuwe doelen voor 2021 geeft mij energie en motivatie om deze winter lekker te gaan sporten! Tip: door in de ochtend te sporten kan je avonds geoorloofd op de bank blijven hangen 😉

Tekst: Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *