Wat doet het team van VDF in de wintermaanden? Iris & Milou

Wat doet het team van VDF in de wintermaanden? Iris & Milou

Aan het wielerseizoen van de zomer is nu toch echt een eind gekomen. Arm- en beenstukken zijn al even geen overbodige luxe meer. Ook je regen/windjack kan weer mee in de achterzak. Ondanks dat de dagen steeds korter en kouder worden, blijven wij, de dames van Vrouwen die Fietsen (VDF), lekker door trappen. De één fanatieker dan de ander, maar stil zitten doen wij zeker niet. Benieuwd naar onze activiteiten in de wintermaanden? In dit tweede artikel lees je het verhaal van Iris en Milou.

Iris

HOE ZAG JOUW AFGELOPEN WIELERSEIZOEN ERUIT? HOOGTEPUNTEN?

We hebben een heerlijke zomer gehad met veel zonuren, dus ook ik heb daar goed gebruik van gemaakt. Door een loopblessure ben ik nog meer gaan fietsen. Mijn absolute hoogtepunten waren het Rapha W100 evenement, die we met team Vrouwen die Fietsen reden, en mijn solo-rit van Amsterdam richting mijn ouders nabij Arnhem. Ondanks dat het tijdens mijn solo-rit 36 graden was en ik de hele weg de wind tegen had, had ik elke minuut een lach op mijn gezicht. Verder heb ik veel ritjes rondom Amsterdam gemaakt met verschillende fietsmaatjes. Nu ik dit allemaal opschrijf, kan ik niet wachten tot de volgende zomer!

HOE ZIEN JOUW WINTERMAANDEN ERUIT? GAAT JE FIETS DE SCHUUR IN OF RUIL JE β€˜M IN VOOR DE MTB/ANDERE SPORT?

In de wintermaanden train ik normaal gesproken toe naar veel toffe loopraces, zoals de Zevenheuvelenloop, Montferlandrun en de Halve van Egmond. Helaas zijn deze wedstrijden niet doorgegaan ivm COVID-19. De fiets gaat stiekem toch wel een beetje schuur in, al zeg ik het fietsen in de winter niet volledig vaarwel. Wekelijks train ik bij WATTWORKS om mijn fietsconditie op pijl te houden en te genieten van deze prachtige sport. Daarnaast blijf ik (hard)lopen en ben ik spieren aan het kweken in de gym (niet mijn favoriet).

JOUW TIP OM SPORTIEF/FIT DE WINTER DOOR TE KOMEN?

Je hoeft en kunt niet altijd pieken, dus geniet er ook van dat je nu even kunt bijtanken. Blijf nog wel lekker actief en probeer misschien eens een keer wat anders. Op deze manier verlies je niet veel en pak je de draad zo weer op. Zelf vind ik het heerlijk om mijn te gaan wandelen in het bos, het park of de duinen. Juist door een periode van iets meer ontspanning laad je jezelf weer op en heb je straks meer energie en motivatie dan ooit.

Bewegen zorgt niet alleen voor een fitter lijf, maar geeft je ook een mentale boost. Dat laatste is voor mij al een extra goede reden om in de wintertijd toch van de bank te stappen en in beweging te komen.

MILOU

HOE ZAG JOUW AFGELOPEN WIELERSEIZOEN ERUIT? HOOGTEPUNTEN?

Door Corona zat ik een paar maandjes bij mijn ouders met heel veel tijd, maar weinig fietsmaatjes. Door het mooie weer dit voorjaar ben ik toch vaak op de fiets gestapt en heb ik veel alleen gefietst en zo het mooie Brabantse landschap ontdekt. Waar ik voorheen echt bij hoge uitzondering alleen ging fietsen (en dan ook niet verder dan een Hoepje), kan ik nu echt genieten van een solo-ritje! 

Gelukkig stonden er ook een paar mooie tochten met vriendinnen op het programma, zoals een rondje Markermeer en een weekendje fietsen bij de Utrechtse Heuvelrug. Het hoogtepunt was een tocht van Amsterdam naar Hoek van Holland, 210km lang genieten (en afzien), #afstandsrecordje!

HOE ZIEN JOUW WINTERMAANDEN ERUIT? GAAT JE FIETS DE SCHUUR IN OF RUIL JE β€˜M IN VOOR DE MTB/ANDERE SPORT?

Ik ben stiekem wel een beetje een mooi-weer fietser, maar ik heb als voornemen om deze winter zo veel mogelijk lekker buiten te blijven fietsen dus de overschoenen en beenstukken zijn inmiddels al goed gebruikt. Verder ben ik na de clinic met het Vrouwen die Fietsen-team in augustus begonnen met trainen bij WattWorks en dat bevalt goed; lekker kapot gaan! Vorig weekend heb ik mijn MTB weer eens afgestoft en dat crossen door de bossen vond ik ook weer heel leuk, dus dat ga ik ook zeker vaker doen. En om naast de beentjes ook de rest van het lijf een beetje aan het werk te zetten zul je mij ook bootcampend in het park vinden deze winter!

JOUW TIP OM SPORTIEF/FIT DE WINTER DOOR TE KOMEN?

Gewoon gaan! Eigenlijk valt het weer altijd mee is mijn ervaring en is het zo lekker om buiten te zijn als je eenmaal op de fiets zit. En na het sporten in de kou smaken de warme chocomelk/koffie en pepernoten nog lekkerder!

Tekst: Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *