Wat doet het team van VDF in de wintermaanden? Margot & Mirte

Wat doet het team van VDF in de wintermaanden? Margot & Mirte

Aan het wielerseizoen van de zomer is nu toch echt een eind gekomen. Arm- en beenstukken zijn al even geen overbodige luxe meer. Ook je regen/windjack kan weer mee in de achterzak. Ondanks dat de dagen steeds korter en kouder worden, blijven wij, de dames van Vrouwen die Fietsen (VDF), lekker door trappen. De één fanatieker dan de ander, maar stil zitten doen wij zeker niet. Benieuwd naar onze activiteiten in de wintermaanden? Lees dan gauw deze eerste blog waarin Margot en Mirte hun verhalen delen. 

Margot

Hoe zag jouw afgelopen wielerseizoen eruit? Hoogtepunten?

Ik heb een heerlijk wielerseizoen gehad. Vanwege de coronamaatregelen, het verplicht thuiswerken (= geen reistijd) en het mooie weer heb ik veel tijd op de fiets doorgebracht. Volgens mij heb ik nog nooit zoveel kilometers gemaakt in een seizoen. De ritjes naar Zeeland, de Drunense Duinen en de Rapha W100 vond ik heel fijn, maar de hoogtepunten (letterlijk en figuurlijk) dit wielerseizoen waren toch wel de fietsvakanties naar de Franse Alpen en de Vogezen met mijn vriend. Heerlijk om samen actief te zijn in de buitenlucht en veel van de omgeving te kunnen zien.

Hoe zien jouw wintermaanden eruit? Gaat je fiets de schuur in of ruil je ‘m in voor de mtb/andere sport?

Op sportief gebied breng ik de wintermaanden doordeweeks door op de Tacx of een rondje hardlopen in de buitenlucht. Ook probeer ik in de wintermaanden altijd meer aandacht te besteden aan core stability en krachttraining. In de weekenden vind ik het fijn om mijn crosser te pakken en buiten een rondje te fietsen. Fietsen over een mountainbikeparcours vind ik bijvoorbeeld super leuk en uitdagend om te doen.

Jouw tip om sportief/fit de winter door te komen?

Lekker actief blijven! Het hoeft niet zo intensief te zijn zo als in de zomermaanden, maar hoe lekker is het om je conditie te onderhouden zodat je in het voorjaar weer goed uit de startblokken komt. Afgelopen winter heb ik voor het eerst regelmatig op de Tacx getraind en gewerkt aan mijn kracht. Hierdoor merkte ik dat ik dit voorjaar sterker was dan anders. Dat gaf een goed gevoel en dat wil ik graag vasthouden. En als je een keer geen zin hebt, is het ook prima om een keer over te slaan. Vooral jezelf niet te veel druk opleggen, zodat je er plezier in houdt. Dat vind ik het allerbelangrijkste!

Mirte

Hoe zag jouw afgelopen wielerseizoen eruit? Hoogtepunten?

Ik kijk terug op een onwijs gaaf wielerseizoen. Een seizoen dat om meerdere redenen eentje is om niet te vergeten. Ik kocht dit jaar namelijk mijn eerste racefiets, schreef me in bij een wielervereniging én trainde voor mijn eerste wielerwedstrijd. Tevens ook een bijzonder seizoen door corona natuurlijk, want dit maakte bijvoorbeeld dat de wedstrijd twee dagen van te voren werd gecanceld en ik niet in ‘normaal’ clubverband heb kunnen trainen. Voor mij een reden om juist extra uit te kijken naar volgend jaar. 

Hoe zien jouw wintermaanden eruit? Gaat je fiets de schuur in of ruil je ‘m in voor de mtb/andere sport?

In mijn eentje door weer en wind toeren met de fiets…dat zie ik mezelf dus niet zo gauw doen, maar samen met een gezellige club de weg op of het bos in is een ander verhaal. Zodra de tijd het wat meer toelaat zal ik dat dus ook zeker weer doen. Nu ligt mijn focus vooral op krachttraining en spinning. Ik ben dus veel te vinden in de sportschool komende tijd. 

Jouw tip om sportief/fit de winter door te komen?

Blijf lekker actief. En dat is voor sommige misschien makkelijker gezegd dan gedaan – ook ik heb af en toe écht geen zin om te sporten – maar toch voel je je na die tijd altijd beter. Daarbij word je een betere fietser wanneer je je conditie en kracht op pijl houdt of zelfs verder weet op te bouwen. 

De volgende keer lees je hoe de rest van het team de winter doorkomt.

Tekst: Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *