Warm blijven tijdens het fietsen in de herfst en winter

Warm blijven tijdens het fietsen in de herfst en winter

Nu het winterseizoen voor de deur staat, is het even schakelen wat betreft fietskleding. Je kunt niet meer zonder het weerbericht te checken op de fiets stappen. Gaat het regenen? Wat is de temperatuur? Hoeveel laagjes moet ik aan? In dit artikel geven we aan hoe je warm kunt blijven tijdens het fietsen in de herfst en de winter.

Warme armen

Om ervoor te zorgen dat je bovenlichaam warm blijft tijdens het fietsen in de winter, kun je gebruik maken van armstukken. Deze losse stukken kun je zo over je armen schuiven als het buiten net iets kouder begint te worden. Is het echt koud? Dan kun je er beter ook nog een (winddicht) jasje overheen aantrekken.

Warme benen

Hetzelfde geldt voor je benen. Daarvoor kun je beenstukken aanschaffen. Wij weten ook dat het soms best lastig is om fijne beenstukken te vinden. Deze moeten je benen niet afknellen, maar je wilt ook dat ze niet afzakken. Voor iedereen is een ander merk en een andere pasvorm fijn. Ga dus ook vooral op zoek naar jouw favoriet.

Warme voeten

Goede fietssokken en fietsschoenen zijn niet altijd voldoende om warme voeten te houden in het winterseizoen. Je kunt dan kiezen om overschoenen te gebruiken. Dit zijn hoesjes die je over je fietsschoenen heen aantrekt. Naast dat je voeten op deze manier warm zijn, zorg je er ook voor dat je fietsschoenen schoon blijven. Win-win situatie! Heb je geen overschoenen of heb je er geen budget voor? Dan kun je ook aluminiumfolie of plasticzakjes over je fietssokken en in de neus van je fietsschoenen drukken. Hierdoor krijg je geen koude wind op je tenen en blijven je voeten meestal ook goed warm.

Warme nek

Een warme nek tijdens het fietsen doet wonderen. Het is fijn om hiervoor een kol/Buff te gebruiken. Deze kun je vaak redelijk hoog optrekken, waardoor het niet alleen je nek, maar ook nog je oren en/of neus kan bedekken.

Warm hoofd

Natuurlijk draag je in de winter een helm, maar dit zal niet zorgen voor een warm hoofd. Onder je helm kun je in de herfst- en wintermaanden een muts of hoofdband dragen. Sommige mensen kiezen voor een koersklakske.

Warme billen

Tot slot willen we het nog even hebben over onze billen. Doordat het wegdek in de herfst- en wintermaanden vaak nat is, krijg je gauw natte, koude en ook vieze billen. Dit kun je voorkomen door een ass saver te gebruiken. Dit is een klein soort spatbord dat je heel gemakkelijk aan de achterkant van je zadel kunt klikken. Hierdoor blijven je billen warm, schoon en droog!

En tot slot: hard trappen zorgt er ook altijd voor dat je warm genoeg blijft tijdens het fietsen!

Heb jij nog aanvullende tips om warm te blijven tijdens het fietsen in de herfst en winter?

Tekst: Japke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *