Rapha Women’s 100

Rapha Women’s 100

De Rapha W100 is een jaarlijks event georganiseerd speciaal voor vrouwen. Het doel van Rapha is om vrouwen aan te moedigen om op de racefiets te stappen. Over de hele wereld wordt er op deze dag 100 kilometer gefietst door vrouwen. Dit jaar was, vanwege corona, een aangepaste editie van de Rapha Women’s 100. Vorige week zondag was het zover en wij waren erbij!

Op zondag 6 september 2020 werd de Rapha Women’s 100 georganiseerd. Omdat het event wereldwijd plaatsvindt, was het zoekende in welke vorm dit door kon gaan. Niet in ieder land is het mogelijk om in groepen te rijden. In Amsterdam werd de variant dan ook aangepast. In een aantal kleine groepjes kon er gestart worden. Super fijn dat het op deze manier toch haalbaar was om 100 kilometer te gaan fietsen.

Wij mochten als team van Vrouwen die Fietsen ook van start gaan vanuit Amsterdam. Ons team bestaat uit acht vrouwen. Helaas lukte het voor Mirte en Milou niet om erbij te zijn, maar konden we twee andere enthousiaste meiden vinden die graag wilden aansluiten. Op deze manier waren we met een mooie groep om de 100 kilometer te kunnen volbrengen.

Rond 10.00 verzamelden we op een plek ten zuiden van Amsterdam. Hier was genoeg ruimte om te parkeren en konden we vooraf nog even wat drinken of onze bandjes oppompen. Zelf was ik samen met Iris en Bette vanuit Amsterdam West al op de fiets vertrokken. Wij hadden de eerste 15 kilometer al in de benen.

Ieder kwartier ging er een groepje van start en op deze manier werd het eigenlijk nergens druk. De route was vooraf door Rapha gemaakt en halverwege was er een stop mogelijk bij La Place om, coronaproof, te gaan lunchen.

Zandhappen

De route was ontzettend mooi! Iedereen in de groep had de route in de navigatie gezet en hierdoor was verkeerd fietsen praktisch onmogelijk. Althans, dat zou je denken. Het is toch een aantal keren gebeurd dat we de verkeerde weg in sloegen. Iets met vrouwen en kletsen, denk ik.

Hoewel de weersverwachting de hele week al niet zo gunstig was, bleek het toch de hele dag droog te zijn. Wat een geluk! Echter moesten we behoorlijk wat onverharde paden rondom Hilversum over. Hierdoor hebben we alsnog flink wat zand gehapt en zagen onze fietsen (en schoenen) eruit alsof we een mountainbike tocht hadden gereden.

Bij de lunchstop was het ons iets te druk en we besloten dus rustig door te fietsen richting het einde. Gelukkig had iedereen voldoende eten en drinken mee om de 100 kilometer te volbrengen. Bij de finish had Rapha nog heerlijke hapjes en drankjes verzorgd, zodat we konden napraten. Het was zo gezellig om samen met andere enthousiaste fietsvrouwen te rijden. Hopelijk volgen er in de toekomst vaker van dit soort inspirerende events.

Met Vrouwen die Fietsen zitten we er ook aan te denken om events te organiseren. Gezien corona en de komst van het najaar, stellen we dat nog even uit. Wellicht kunnen we in het voorjaar van 2021 de eerste ritten gaan oppakken.

Heb jij ook meegedaan aan de Rapha Women’s 100 vorige week? Lijkt het je leuk om in de toekomst zo’n rit met ons mee te doen?

Tekst: Japke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *