Blijf op de hoogte van Vrouwen die Fietsen

Wil jij op de hoogte blijven van onze plannen voor komend seizoen? Schrijf je hieronder dan in en je ontvangt als allereerste een mailtje.

Tips voor de aankoop van een fietscomputer

Tips voor de aankoop van een fietscomputer

De juiste fietscomputer kiezen kan lastig zijn. De keuze is reuze, er zijn veel verschillende merken en ook de prijzen lopen nogal uiteen. De aanschaf van een fietscomputer is niet voor een paar ritjes, want een goede fietscomputer kan vaak jaren meegaan. Daarom geven we je wat tips om op te letten bij de aanschaf van een fietscomputer. 

Budget bepalen

Dit is wat mij betreft echt stap één wanneer je op zoek gaat naar een fietscomputer. Juist omdat er zoveel keuze is, is het belangrijk om vooraf te bepalen wat je maximaal uit kan en wilt geven aan een fietscomputer. Eenmaal in de winkel of op internet lijkt de ene nog mooier dan de ander, en hier is ook de prijs naar. Een fietscomputer is (meestal) geen goedkope aanschaf en om ervoor te zorgen dat je in je enthousiasme niet elke optie als belangrijk gaat zien en daardoor veel duurder uitkomt dan eigenlijk mogelijk is, is dit punt erg belangrijk. 

Wat heb je nodig?

Bepaal wat je wilt gaan doen met een fietscomputer. Fietscomputers hebben vaak heel veel opties. Hierdoor zou je nogal kunnen verdwalen in de zoektocht. Kijk bij de aanschaf van een fietscomputer goed naar wat je echt nodig hebt op dat moment, bijvoorbeeld navigatie en snelheid. In sommige gevallen kun je later de opties uitbreiden door accessoires erbij te kopen. Zo kun je op een later moment een hartslagband en een cadanssensor toevoegen. Wil je vooral je snelheid kunnen zien en is navigatie niet noodzakelijk, omdat je altijd dezelfde route fietst? Dan kun je wat gerichter zoeken naar wat voor jou belangrijk is. 

Welk merk?

Bekijk welke merken er zijn. Heb je tot nu toe steeds gefietst met je sporthorloge van Garmin? Loop je naast het fietsen ook nog hard en wil je de data in één app inzichtelijk maken? Dan is het wellicht fijn om ook met een Garmin fietscomputer te gaan fietsen. Zo kun je al je sportdata in de Garmin connect app inzichtelijk maken. Op deze manier vallen er al veel fietscomputers af. Ben je juist totaal niet merk gebonden? Dan is een Wahoo of Polar wellicht ook geschikt en is de keuze alweer groter.  

Reviews

Heb je een keuze weten te maken? Lees dan ook even wat reviews van gebruikers of informeer eens bij je fietsmaatjes welke fietscomputers zij gebruiken. Niemand kan een beter oordeel geven over een fietscomputer dan de gebruiker zelf. Zo kom je er bijvoorbeeld achter of alle functies altijd goed werken en of de fietscomputer een beetje gebruiksvriendelijk is. 

Winkel

Heb je ook na het lezen van de reviews nog steeds je keuze vaststaan? Ga dan naar een fietsenwinkel voor de aanschaf. Hier kunnen ze je nog wat handige tips geven en kun je vaak de fietscomputer van jouw keuze even zien en vasthouden. Het is heel fijn om te zien hoe groot de fietscomputer in werkelijkheid is. Dan weet je daarna zeker dat jij en de fietscomputer vele mooie ritten zullen gaan maken. 

Heb jij aanvullende tips voor de aankoop van een fietscomputer?

Tekst: Sharon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *