Favoriete fietsroute: Rotterdam

Favoriete fietsroute: Rotterdam

In deze reeks delen wij onze favoriete fietsroutes door heel Nederland. Woon je midden in de stad? Dat hoeft geen belemmering te zijn om te op de fiets te genieten van de omgeving in én rondom de stad. Ik woon zelf in Rotterdam en zie dit als een groot voordeel, omdat je alle kanten op kan: richting Midden-Delfland, langs de Rotte, de Krimpenerwaard of de eilanden van Zuid-Holland. De routes zijn heel gevarieerd en lopen van 30 km tot 100+ km. Voor ieder wat wils! In dit artikel deel ik mijn favoriete fietsroute in Rotterdam.

Midden-Delfland

Routes door dit gebied zijn mijn absolute favoriet. De fietspaden in Midden-Delfland leiden je langs het water, over bruggetjes en door bossen. Als je zin hebt om te razen, kan je je stuurkunsten goed testen, want de fietspaden liggen er goed bij en zijn niet bezaaid met grind. Het voordeel van de omgeving is dat je verschillende lusjes kan maken. Hierdoor kan je de duur van je training aanpassen op hoeveel tijd je hebt. Vanuit Rotterdam is het een perfecte plek voor rondjes tussen de 45km en 60km. P.S. deze regio heeft ook hele mooie skeelerroutes! Hier vind je een route van 53 kilometer.

Rotte

Echt Rotterdams en een epicentrum van sport is de Rotte. Op het water wordt veel geroeid en langs de weerszijden slingeren wegen waar mensen wandelen, hardlopen en fietsen. Auto’s komen er bijna niet waardoor je er ongestoord kan rijden. Er zijn verschillende bruggetjes over de Rotte. Zeker met zonsopgang of –ondergang is het heel idyllisch. De Rotte is ideaal voor een korte training van ongeveer 30 km.

Krimpenerwaard

Ten oosten van Rotterdam ligt de Krimpenerwaard. Veel Hollandser ga je het niet krijgen! Als je eenmaal de Algerabrug over bent, kan je langs de Hollandsche IJssel noordelijk naar Gouda slingeren, maar er zijn ook verschillende landweggetjes waar minder verkeer is. Een must-see, net ten noord-oosten van Gouda, zijn de Reeuwwijkse plassen. Ook kan je ervoor kiezen om in oostelijke richting over de dijk langs de Lek, richting Schoonhoven te fietsen. Tussen de twee dijken liggen verschillende landweggetjes die je door plaatsen leiden zoals Oudewater, Haastrecht en Vlist. Het stoempen over de dijk kan afgewisseld worden met een koffiepauze bij een leuk tentje in een van de dorpjes! Je kan de ronde zo groot maken als je zelf wil, maar denk al gauw aan 60 tot 100 km. Deze route is 62 kilometer.

Voorne-Putten

Wil je Rotterdam écht ervaren en een vakantie-in-eigen-landgevoel, dan is dit een top-route! Vlak langs de A15 en toch midden in de natuur. Voordat je op het eiland Voorne-Putten terecht komt, wordt je langs de Rotterdamse Haven geleid. Hier zie je de containers van de schepen en op de treinen getakeld worden. De ronde start bij Spijkenisse en leidt je aan de noordkant van het eiland langs het Brielse meer richting het strand van Rockanje. Vanaf daar kan je de route vervolgen aan de zuidkant door Hellevoetsluis (ideale plek voor een koffiepauze) richting het water Spui om weer te eindigen in Spijkenisse. Rondje eiland inclusief Tour du Rotterdam voor slechts 120 km!

Er zijn nog zo veel leuke plekken te ontdekken. Wat is jouw favoriete fietsroute in Rotterdam?

Tekst: Femke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *