Wielrennen als woon-werkverkeer

Wielrennen als woon-werkverkeer

Wielrennen, daar gaat toch best wat tijd in zitten? Vaak wordt wielrennen genoemd als een tijdrovende sport. Hoe kun je dit combineren met een drukke baan? In deze blog geef ik je tips om fietsen vaker te combineren met je dagelijks leven namelijk: wielrennen als woon-werkverkeer!

Een super makkelijke manier om meer kilometers op je (race)fiets te maken is fietsen van en naar je werk, wellicht wat lastiger als je niet zo ver van je werk woont, of juist als je enorm ver van je werk woont. Maar ook daar zijn oplossingen voor. Woon je bijvoorbeeld om de hoek van je werk, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om op de heen- en/of terugweg een andere wellicht wat meer toeristische route te kiezen. Zo maak je al snel wat meer kilometers. Ook als je enorm ver van je werk woont, kun je ervoor kiezen om het wielrennen te combineren. Kies er dan bijvoorbeeld voor om je racefiets mee te nemen in je auto, of de trein om vervolgens de rest van het stuk te fietsen. Een bijkomend voordeel van fietsen van en naar je werk, is dat je eens in een andere omgeving fietst. Zo kun je eens wat nieuwe segmenten op Strava uitproberen!

Hoe doe je dat?

Hieronder deel ik graag wat tips wanneer je gaat wielrennen als woon-werkverkeer:

  • Pak een klein toilettasje in met een borstel, deodorant, droogshampoo, en wat make-up. Wel zo handig om nog steeds representatief op je werk te verschijnen.
  • Zorg ervoor dat je een stevige rugtas hebt, zodat je zowel je normale kleding (vergeet je ondergoed niet!), lunch en een klein toilettasje mee kan nemen.
  • Laat als dat mogelijk is een paar schoenen en je toilettasje achter op je werk, dit scheelt enorm in kiloโ€™s op je rug.
  • Zorg voor een goed ontbijt voordat je begint aan de reis. Bijvoorbeeld overnight oats, want dit is snel en een goede start van je sportieve dag.
  • Onderzoek vooraf de mogelijkheden om je fiets te stallen op je werk. Zelf parkeer ik mijn racefiets vaak in de kantoortuin. Een afgesloten fietsenstalling met een goed fietsslot is natuurlijk ook een optie.
  • Verken de route naar je werk op een rustig moment, want je wilt natuurlijk niet te laat op je werk komen.

Hopelijk hebben deze tips je gemotiveerd om ook (vaker) op de fiets naar je werk te gaan. Heb je zelf nog tips? Deel ze vooral in een reactie hieronder!

Tekst: Sharon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *