24   246
6   268
8   572
4   265
5   410
11   550
3   288
17   256
21   492
12   336

Wat moet je meenemen tijdens het fietsen?

Wat moet je meenemen tijdens het fietsen?

Tijdens het fietsen wil je niet voor verrassingen komen te staan. Ga daarom altijd goed voorbereid op pad en zorg dat je alles bij je hebt. Een zadeltasje is ideaal: alle belangrijke spulletjes passen erin en je kan het niet vergeten omdat het altijd aan je fiets hangt. Maar wat moet je meenemen tijdens het fietsen? In dit artikel vertel ik wat ik in ieder geval bij me heb.

Bandenlichters en een reservebandje

Beide zijn onmisbaar! Het zijn misschien wel de belangrijkste dingen die je moet meenemen tijdens het fietsen. Als je lek rijdt onderweg, wil je je band natuurlijk kunnen vervangen. Tip: zit je reservebandje al heel lang in je tasje, check dan eens of deze niet lek/verweerd is. 

CO2 pomp en patroon 

Als je er een nieuw bandje op hebt gelegd, wil je die natuurlijk ook oppompen. Met een CO2 patroon krijg je je band supersnel hard. Ideaal!
Nu ik veel alleen fiets heb ik ook een klein handpompje aan mijn bidonhouder, to be sure. Als het misgaat met het patroon (twee linkerhanden hierzo) of je rijdt nog een keer lek, kun je met de pomp je band altijd nog oppompen. 

Plakstripjes

Als het nou dus echt allemaal tegenzit en je rijdt twee keer lek of je reservebandje blijkt op het moment suprême toch kapot te zijn, dan zijn er zelfklevende plakstrips to the rescue. Hiermee kun je heel gemakkelijk zonder lijm o.i.d. het gat in je binnenband dichten om zo naar huis te kunnen fietsen.

Tissues

Multifunctioneel, voor onverwachte plasstops, kettingreparaties, loopneuzen en plakhandjes na een gesmolten reep.

Multi tool

Met deze tool heb je het meest essentiële fietsgereedschap altijd bij de hand, zodat je veel kleine reparaties en afstellingen aan je fiets onderweg zelf kunt verrichten.

Tampons

Je weet maar nooit, toch? 

Daglenzen

Heel soms wrijf ik mijn lenzen uit m’n ogen en tja, als je ze dan 50km van huis kwijt bent, is het toch lastig om veilig thuis te komen. Waarschijnlijk ga ik ze nooit gebruiken, maar better safe than sorry. Ik heb dus een setje daglenzen in mijn zadeltasje.

Lampjes

Als je in het donker gaat fietsen moet je goede, sterke verlichting aanschaffen. Maar een setje lampjes mee is wel zo veilig als je rit wat langer duurde door een lekke band of als je na je ride spontaan op het terras of bij de pizzeria belandt en je onverwachts door het donker naar huis moet. 

Telefoon, ICE, geld, ID, OV-kaart, sleutel

De eerder genoemde items heb ik allemaal in mijn zadeltasje gepropt. De échte essentials heb ik in een waterdicht plastic zakje op m’n rug. Uiteraard een (opgeladen!) telefoon voor de route/foto’s/hulplijn en een briefje met ICE telefoonnummers. Verder heb ik geld bij me voor terrasjes, een pontje of onderhoud onderweg, een ID-bewijs (of een kopie) die je hopelijk nooit nodig hebt om geïdentificeerd te worden bij een ongeluk en een OV-kaart voor als een hulplijn niet beschikbaar is. En vergeet je sleutel niet! 

Sommige fietsers hebben nog een kettingpons en missing link bij zich. Hiermee kun je je ketting repareren mocht deze onderweg kapot gaan. Ik zou echter geen idee hebben wat ik met deze tools aan moet, dus die laat ik thuis. Als mijn ketting breekt is het tijd voor een hulplijn of de trein. Verder is het natuurlijk belangrijk om voldoende eten en drinken mee te nemen voor tijdens je rit. Daarover vertellen we je in een andere post meer!

Update: Vanaf 1 juni zijn mondkapjes in het OV verplicht. Moet je met je fietsroute gebruik maken van een pontje, vergeet dan niet een mondkapje mee te nemen!

Zijn er nog aanvullende dingen die jij altijd wilt meenemen tijdens het fietsen?

Tekst: Milou

1 Reactie

  1. El
    juni 14, 2020 / 10:56 am

    Rolletje verband, multifunctioneel in het EHBO gebeuren. En een extra elekrolyt tablet, voor als ik onderweg mijn bidon bijvul met water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *