8   161
8   279
20   241
90   209
15   364
12   491
16   336
17   258
13   364
357   645

Favoriete fietsroute: Brabant en Zeeland

Favoriete fietsroute: Brabant en Zeeland

In deze reeks delen wij onze favoriete fietsroutes door heel Nederland. Vanwege de coronamaatregelen is het onzeker of Margot haar vakantie naar de Franse Alpen, welke in juli staat gepland, door kan gaan. Toch zijn er vaak in je directe omgeving ook mooie fietsroutes die je een vakantiegevoel in eigen land geven. Dat is wat je wil, toch? Margot deelt vandaag haar favoriete fietsroute in Brabant en Zeeland.

In dit artikel deel ik graag met jullie mijn favoriete fietsroute in Brabant en Zeeland, die met mooi weer zorgen voor een optimaal vakantiegevoel. Omdat ikzelf woonachtig ben in West-Brabant zijn de routes hierop geconcentreerd. De routes zijn voor mij allemaal 100+ kilometer. Ik houd van het fietsen van grote rondes, maar je kunt de route natuurlijk altijd inkorten. Mocht je niet in de buurt wonen, kan ik je misschien overtuigen voor een vakantie in eigen land met als bestemming het zonnige zuiden?

Fietsen in de Biesbosch

De Biesbosch behoort zeker tot een van mijn favoriete routes. De omgeving is schitterend en je kan hier heerlijk tot rust komen. De vele watertjes, bruggetjes en vogelgeluiden zorgen voor een optimaal vakantiegevoel. Het gebied is dan ook erg in trek bij de vogelliefhebber, omdat er vele soorten aanwezig zijn zoals de zeearend, visarend en het ijsvogeltje. Daar bovenop komt dat de fietspaden erg goed en divers zijn, wat natuurlijk erg prettig is op de racefiets.  Het pontje van Kop van ’t Land naar de Brabantse Oever (of andersom) is leuk om te doen. Als je echt een grote ronde wil rijden, kan je ook een rit door de Hoeksche Waard meenemen.

De Loonse en Drunense duinen

Een route door de Loonse en Drunense duinen stond al lange tijd op het lijstje. Je vindt er bos, heide en vooral veel zand. Het is een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Ik was hier een keer eerder geweest met een teamuitje van mijn werk en bedacht me toen dat ik hier ook snel eens met de fiets naartoe zou gaan. Het kwam er steeds maar niet van. Tot dit jaar! Na hier één keer doorheen te hebben gefietst, fiets ik deze route nu zeer regelmatig. Ook hier geldt dat de duinen en heidevelden een gevoel van rust geven en een echt vakantiegevoel! Je begeeft je in een natuurgebied die ik niet eerder ergens in Nederland heb gezien. In de winter lijk het mij heerlijk om hier het mountainbike parcours te gaan verkennen. Ik kan stiekem niet wachten, maar eerst nog van de zomerse maanden genieten. 

Zeeland

Zeeland, ik houd er van! Het zicht op de zee en de geur van de zee geven mij een écht vakantiegevoel. Een van mijn favoriete routes is de route langs het Grevelingenmeer richting de elandbrug (een brug van ruim 5km) om vervolgens van Goes naar Kattendijke en Wemeldinge te fietsen met zicht op de Oosterschelde. Onderweg even uitrusten op een bankje is hier zeker geen straf!

Ook een ronde over het eiland Goeree-Overflakkee (Zuid-Holland) is zeker een aanrader! De route van de toertocht van de GO Classics (de 115km route) is erg mooi. Je rijdt langs de buitendijken, direct langs het water van het Haringvliet, de Krammer, de Grevelingen en langs de Noordzee. Op de kop van het eiland rijdt je kilometers lang door de duinen, soms binnendijks, maar vaak ook met zicht op de zee. Heerlijk!

Ik ben benieuwd of ik jullie warm heb kunnen maken voor een vakantie naar het zonnige zuiden. Als je in de buurt woont, raad ik het je zeker aan om een keer de routes te fietsen. Je mag me altijd benaderen voor een GPX-bestand. En wist je trouwens dat je op de website van Fietssport allerlei toffe routes kunt vinden en downloaden? Een lidmaatschap van de NTFU is dan wel vereist.

Wat is jouw favoriete fietsroute en welke geeft jou een vakantiegevoel?

Tekst: Margot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *